Apple AirPods Pro – Trådlösa hörlurar som håller bruset ute

Apple AirPods Pro

Den senaste tiden har Apple frångått sitt tidigare självklara tillvägagångssätt att göra (i princip alla) produktsläpp i samband med sina event. Senaste exemplet på detta är Apples AirPods Pro som släpptes ett par veckor efter Apples Special Event i september. Nu har vi på Speedsale hunnit testa hörlurarna i näsan två veckor och vi är väldigt nöjda med intrycket än så länge. Ljudkvaliteten i kombination med ett par bra funktioner gör AirPods Pro till Apples bästa hörlurar under egen flagg.

Ny passform för komfort och aktiv användning

AirPods Pro har en ny design där passformen förbättrats väsentligt vilket gör att de sitter bättre i öronen än tidigare versioner av AirPods och även de tidigare hörlurarna med slapp. De är både bekvämare och lämpar sig bättre för fysiska aktiviteter. Tidigare har en del användare upplevt att äldre modeller ramlat ur öronen när de tränat men nu har vi svårt att se att det skulle vara ett problem för Pro. AirPods Pro står även emot fukt och mindre mängder vatten utan att det påverkar ljudkvaliteten.

Växla mellan brusreducering och transparens  beroende på situation

En nyhet med AirPods Pro är att man kan skifta mellan brusreducerande läge eller transparent läge, något vi tycker är väldigt smidigt. Den brusreducerande funktionen har efterfrågats från många håll och det är något många konkurrenter haft länge, mer känt som ”noise cancellation”. Apple har lyckats väldigt väl med att få så små föremål att stänga ut oönskat ljud. Men även om det brusreducerande läget är avstängt vet säkert många som använt äldre versioner att hörlurarna i sig dämpar en del av ljudet från omgivningen även om musiken är avstängd. Hur gör man då ifall man vill lyssna extra noga utan att ta ut öronsnäckorna ur öronen? Jo, då växlar man till ”transparens”. I det läget plockas ljudet upp i den utåtvända mikrofonen och slussas vidare in i örat så att inte snäckan ska störa. I vår mening är en väldigt härlig funktion.

Slutsats

Det finns inte mycket ont att säga om AirPods Pro, mer än att de, liksom iPhones Proversioner, kanske inte riktigt är värdiga namnet (Pro) (om man jämför med andra Apple-produkter som klassas som Pro). Priset är också något som gör att det tar emot att köpa men vi anser de ändå vara värda sitt pris.

 

Köp AirPods Pro här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *