Oavsett om du har en snickerifirma som kräver mycket utrustning eller bara har ett behov av att flytta tunga saker fram och tillbaka kan en bil med rätt syfte i grunden komma väl till hands. Dagens inlägg handlar om transportbilar, som kan vara lösningen för dig.

Man inser snabbt att det både är opraktiskt och dumt att använda en vanlig personbil för ändamålen ovan. Verktyg transporteras enklast i ett separat utrymme med en gediget uppbyggd hyllfunktionalitet, vilket är möjligt i t.ex. en VW Transporter som har högre takhöjd. Att slippa jobba med böjda ryggar för att hämta tunga verktyg ur bakluckan på en låg bil skulle jag nästan se som en rättighet om man tillhör en yrkeskategori av den typen. Till transportbilar räknas ofta pickuper av olika slag.

Transportbilar finns i alla möjliga storlekar och utföranden. Skåpbilar och andra varianter står för nästan 15 procent av den totala bilförsäljningen i Sverige, vilket motsvarar ca 40 000 sålda bilar. Vanliga modeller är Citroën Berlingo, Volkswagen Caddy och Renault Kangoo. Inom dessa tre vanliga modeller finns en rad utföranden och storlekar. Dessutom får köparen också välja på motor, och vissa modeller finns även tillgängliga som elbilar. Med andra ord finns miljötänket också bland dessa bilar. Under senare tid har andra uppstickare, som Isuzu, lanserat bilar på den svenska marknaden.

Så, vilken bil ska du välja? Man kan bli frestad att köpa den extrautrustade monsterbilen, men utgå alltid från din eller firmans behov. Prata med någon som är kunnig och har lång erfarenhet av transportbilar för att hitta just din modell. Lycka till!