Att läsa läxor tar tid, speciellt för de barn och ungdomar som har svårare för det än andra. En bra studieteknik kan hjälpa mycket och du kanske inte behöver alls lika mycket läxhjälp som tidigare. Ett program på SVT gav tips på studieteknik:

Att tänka på när man kommer fram till sin egen studieteknik är att det tar tid. Studier och läxläsning tar tid. Långa dagar i skolan kan också bli långa kvällar framför datorn eller med näsan i böckerna när man studerar och läser sina läxor hemma. För att nå det bästa resultat möjliga bör alla ta sig tid över och reflektera över sin studieteknik och sin planering. Är man osäker på hur mycket tid man bör lägga inför varje prov eller hemmaarbete så kan det vara bra att prata med sin lärare eller kanske en studiecoach. Många tycker att det är lättare om man gör upp långsiktiga planer med hur mycket man borde läsa eller plugga på varje vecka, varje månad och så vidare. Det blir då lättare att ha koll på att man gjort det man ska göra så att man inte hamnar efter.

Här kommer ett par tips:
Var självkritisk när du planerar upp din tid och hur mycket tid du behöver lägga på varje uppgift
Försök planera dina studier och dina läxor i god tid inför prov och inlämningar, gör du detta kommer du utan problem att kunna göra roliga saker på fritiden
Hitta den bästa miljö för dig att studera – det kan vara hemma i köket, på biblioteket, eller ett annat ställe där du känner att du kan fokusera

Det finns många företag som erbjuder hjälp med läxläsning, Studybuddy är ett av dem.