Att köpa kök kostar ofta en hel del, speciellt om man vill ha ett lite eget och mer personlig kök. Ett normalstort, vanligt kök, med vitvaror samt bänkskivor i mellanprisklass kommer troligtvis att hamna på ungefär 150 000-200 000 kr. Till det tillkommer snickare som skall sätta upp köket, hantverkare som rörmokare, elektriker och målare.

Att få sitt personliga kök är alltid lite extra kul, köper man kök på till exempel Ikea så kan man få bra priser men köket kan lätt se Ikea ut. Ett bra tips är att köpa stommar till köket där och sen gå till någon som gör köksluckor Stockholm och bänkar för att få just den bänken eller köksluckan du vill ha. Vissa vill ha kök med höga luckor som går upp till hela taket och hos vissa företag som säljer luckor kan du också få måttbeställda luckor i den färg eller i det träslag med den finishing som du vill.

Många tycker att det är svårt att välja och ett tips är att gå runt i olika köksbutiker och fundera på vad du gillar med de olika köken. Skriv ner det och skriv också ner de aspekter som du inte gillar på de olika köken. Ett annat tips att få inspiration är olika tidningar och bloggar på internet. Då kan man också få mer tips om färger och själva stilen man vill skapa med saker runt omkring och i köket. Det blir lättare att se hur köket skulle kunna se ut hemma hos dig när man ser mattor, serviser, blommor med mera på inspirationsbilderna.